Waarom een
speel-o-theek?

Onderzoek

Uit steeds meer onderzoek is gebleken dat spelen ook belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Het helpt een kind later bij het leren lezen, rekenen en het verkrijgen van (ruimtelijk) inzicht.

Speel-o-theek de Zusjes is er voor iedereen: kinderen en jongeren met of zonder beperking, (groot)ouders, volwassenen, ook volwassenen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking en dementerenden.

Er is een mogelijkheid voor het brengen van het speelgoed/spelletjes aan huis.

Als u graag een bepaald speelgoed/spelletje of oefenmateriaal wilt lenen en het zit nog niet in ons assortiment kunt u bij ons een verzoek indienen.  En wij gaan kijken of het aangeschaft kan worden.

Wilt u weten wat de kosten zijn van een lidmaatschap of wilt u lid worden.

Samen Spelen

Ook samen spelen is een belangrijke manier om te oefenen voor het later goed kunnen samenwerken. Terwijl kinderen opgaan in hun spel ontwikkelen zij zich op allerlei gebieden: taalvaardigheid, sociale vaardigheid, cognitief en motorisch. Er is vrijwel geen domein in de ontwikkeling, dat niet door spel gestimuleerd kan worden.

Geschikt Speelgoed

Welk speelgoed is nu geschikt? Wat vindt een kind leuk om mee te spelen? In de speelgoedzaak heb je keuze uit heel veel speelgoed, spelletjes en speelmateriaal. Maar wat is een goede keuze? Vaak zijn kinderen na 3 weken wel uitgekeken op het spelmateriaal en hebben ze weer behoefte aan een nieuwe uitdaging. En goed speelgoed is niet goedkoop in aanschaf.

Voor Iedereen

Daarom openen wij Speel-o-theek de Zusjes in Heerhugowaard voor iedereen in Heerhugowaard. Een Speel-o-theek is een soort bibliotheek, alleen bij ons leen je geen boeken maar speelgoed en spelletjes. Wij zorgen voor een ruime keuze met regelmatig aanvullingen op het assortiment.

Oefenmaterialen

Naast speelgoed en spelletjes is er ook de mogelijkheid om oefenmaterialen te lenen, b.v. een Bosubal en de Wobbel om het evenwicht te trainen. Of een zitkussen/grote bal om op te zitten en te oefenen.

Scroll naar boven