Let op tijdens de zomervakantie hebben wij aangepaste openingstijden! Bekijk hier per locatie de aangepaste openingstijden.

Visie & Missie

Visie speel-o-theek de Zusjes

Iedereen (0-99+jaar) op een laagdrempelige manier toegang tot speel- en therapeutisch oefenmateriaal, voor plezier, educatie of spelenderwijs ondersteuning bij ontwikkelingsgebieden.
Daarbij is lenen duurzamer dan zelf aanschaffen en is de Zusjes onderdeel van de deeleconomie.

 

Missie speel-o-theek de Zusjes

Onze missie is dat iedereen toegang heeft tot educatief, afwisselend en duurzaam speelgoed en therapeutisch oefenmateriaal. Zowel voor speelplezier als voor ondersteuning bij spelenderwijs ontwikkelen is het belangrijk om toegang te hebben tot verschillende speelmaterialen. Spelen is educatief en lenen is duurzamer dan zelf aanschaffen.

We hopen iedereen spelenderwijs te helpen door o.a. het uitlenen van speel- en therapeutisch oefenmateriaal aan mensen van alle leeftijden, met of zonder beperking maar ook door informatie verstrekken en activiteiten/workshops te geven.
De speelotheek biedt uitkomst voor o.a. ouders, grootouders, gastouders maar ook scholen en verwanten instellingen/organisaties.

Spelen blijft tenslotte dé leukste manier om te leren!

Spelen biedt ondersteuning voor verschillende ontwikkelingsgebieden zoals de cognitieve (verstandelijke) ontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling en lichamelijke ontwikkeling zoals zintuigelijke, grove en fijne motoriek.

Ook kan de speelotheek hopelijk in de toekomst steeds meer senioren helpen ondersteunen, door bijvoorbeeld spelenderwijs zintuigen en hersenen te blijven prikkelen.

Stichting de Zusjes stimuleert de deeleconomie door een uitleenpunt van speelmaterialen te zijn. We hopen verspilling van grondstoffen en onnodig CO2-uitstoot te verminderen. Een deel van ons assortiment is ook nog eens op duurzame wijze of van gerecycled materiaal geproduceerd.

En natuurlijk: Delen is het nieuwe hebben, maar dan duurzamer!

De speel-o-theek maakt deel uit van de deeleconomie (minder gebruik grondstoffen) en zo hopen we een positieve bijdrage te leveren aan de wegwerpmaatschappij.

Daarnaast biedt de Zusjes ook speelmateriaal aan dat duurzaam geproduceerd is.

Ook stimuleren we de sociale cohesie in de wijk. We willen een ontmoetingsplek zijn voor alle lagen van de bevolking. Een plek waar iedereen zich veilig voelt en plezier beleeft, maar waar ook verschillende disciplines/deskundigen op een laagdrempelige manier benaderd kunnen worden door bewoners uit de wijk.

Kwalitatief goed speelgoed is vaak prijzig en niet iedereen heeft hier de middelen voor. Om er toch voor te zorgen dat alle kinderen toegang hebben tot kwalitatief goed speelgoed, houden wij onze prijzen zo laag mogelijk en kan er ook met de gemeentelijke pas betaald worden.

 

Scroll naar boven

Heerhugowaard is woensdag 15 mei gesloten.

padlock, door, lock-172770.jpg