Let op tijdens de zomervakantie hebben wij aangepaste openingstijden! Bekijk hier per locatie de aangepaste openingstijden.

NVA-huis Noord-Holland Noord Advies, documentatie, informatie en lotgenotencontact onder één dak

Het NVA-huis Noord-Holland Noord is een informatiepunt waar aan autisme gerelateerde informatie verzameld is over het aanbod in de regio Noord-Holland Noord op het gebied van onderwijs, behandeling, begeleiding, jobcoaching, wonen, lotgenotencontact etc. Het NVA-huis wordt bemenst door ervaringsdeskundigen en professionals die vanuit hun eigen kennis op een laagdrempelige manier onafhankelijk kunnen adviseren.

Daarnaast kunnen mensen met autisme en hun netwerk, studenten of professionals ook terecht voor het inkijken en lenen van boeken en DVD’s, tijdschriften, factsheets, onderzoeksresultaten en het uitproberen of lenen van sensorische materialen en andere hulpmiddelen.

Het NVA-huis fungeert ook als locatie voor lotgenotencontactgroepen. Zo zijn we in het eerste jaar gestart met een aantal activiteiten:

  • koffie-ochtend voor ouders van… (eerste woensdag van de maand)
  • wandeling (derde zaterdag van de maand)
  • spelletjesmiddag (vierde zaterdag van de maand)
  • 55+ groep ontmoetingsgroep
  • partnercontactgroep

Een bezoek aan het NVA-huis is volledig kosteloos. Voor vragen aan onze ervaringsdeskundigen of als je een kijkje willen nemen ben je van harte welkom tijdens onze openingstijden. Mocht je gebruik willen maken van de gespreksgroepen en/of uitleen is een NVA-lidmaatschap noodzakelijk. Word lid… Ben je lid, dan is het mogelijk om jezelf hier in te schrijven..

Het NVA-huis Noord-Holland Noord deelt zijn locatie met Speel-o-theek De Zusjes. Het reserveren van materialen uit het NVA-huis is mogelijk via de website: www.speelotheekdezusjes.nl.

Reguliere Openingstijden

*Op de 1e maandag van de maand is het team vrijwilligers aanwezig in Alkmaar op de Lombardsteeg 19 van 13.00 tot 15.00 uur. Het NVA-huis is op deze maandag gesloten.

Bezoek de website van het NVA Huis

Scroll naar boven

Heerhugowaard is woensdag 15 mei gesloten.

padlock, door, lock-172770.jpg