Speel-o-theek De Zusjes Geopend in Heerhugowaard

Jolanda ter Woorst is trots. Samen met de zussen Anoek, Miloe en Marloes heeft zij Speelotheek De Zusjes geopend. “Het is een soort bibliotheek, alleen bij ons leen je geen boeken maar speelgoed en spelletjes.” De speel-o-theek is vanwege verschillende redenen opgezet. Zo kan speelgoed nogal duur zijn of willen mensen het eerst uitproberen voordat ze het kopen. Vaak zijn kinderen na drie weken wel uitgekeken op speelgoed en hebben ze weer behoefte aan een nieuwe uitdaging. Het is dan slimmer om speelgoed te lenen. “We vinden het belangrijk dat ieder kind de mogelijkheid heeft om te kunnen spelen. Spelenderwijs kunnen kinderen zich verder ontwikkelen en de wereld ontdekken.”

Anderhalf jaar geleden ontstond het idee om een speel-o-theek te beginnen. “Met zijn vieren hebben we de speel-o-theek opgezet, maar zonder onze andere zeven vrijwilligers was het nooit gelukt. We streven ernaar om zo snel mogelijk dagelijks open te zijn. Nu kan iedereen op de maandagochtend, dinsdagavond, woensdagmiddag en donderdagmiddag bij ons terecht”, aldus Jolanda.

Naast speelgoed en spelletjes is er ook de mogelijkheid om er oefenmaterialen te lenen, bijvoorbeeld een Bosubal en een Wobbel om het evenwicht te trainen. Of een zitkussen om op te zitten en te oefenen. “Vanuit mijn werk als kinderfysiotherapeut vind ik het belangrijk dat ieder kind de juiste spelletjes, speel- en oefenmaterialen binnen handbereik heeft voor een goede sociaal emotionele en motorische ontwikkeling.” Niet alleen kinderen zijn welkom. Jolanda en haar collega’s willen een huiskamergevoel creëren voor heel Heerhugowaard. Ook voor advies of een praatje onder het genot van een kopje koffie zijn mensen welkom. “Speelotheek De Zusjes is er voor iedereen: kinderen, jongeren en volwassenen, met of zonder een beperking.”

De speel-o-theek bestaat dankzij subsidie van de gemeente en fondsen. Lokale ondernemers en instellingen hebben bijgedragen aan onder andere het speelgoed en het meubilair. Zo zijn de balie en de tafels gemaakt door jongerenloopbaancentrum Voor-Werk van Parlan. De speel-o-theek is te vinden boven kinderopvang Zowiezo aan de Deimoslaan 4 in Heerhugowaard.

(foto: Gemeente Heerhugowaard Bericht: Heerhugowaard Centraal)

Recente Berichten

Volg Ons

Video

Volg ons blog en blijf geïnformeerd
over nieuwe spellen, thema's en actie's

Uitschrijven kan altijd en bij elke email die wij sturen.

Scroll naar boven

Schellinkhout is zondag 26 mei i.v.m. de Kermis gesloten.

padlock, door, lock-172770.jpg

Andijk is dinsdag 11 juni gesloten.

padlock, door, lock-172770.jpg

Heerhugowaard is woensdag 15 mei gesloten.

padlock, door, lock-172770.jpg